Евгени

Евгений Константинов Марков е роден в гр. София на 4 август.  Като ученик е тренирал баскетбол към ЦСКА София, както и таекуондо в школата на Централен Полицейски клуб. Достига до шести гуп (зелен колан), но едно злощастно състезание го отказва от бойните изкуства и го кара да се насочи към нещо по-мирно....салсата. През 2011г. се дипломира като магистър по специалност Радиокомуникации в ТУ в гр. София, през 2013 година се освобождава с право на защита като докторант към катедра Радиокомуникации с 4 написани научни статии в областта на Микролентови технологии в радио комуникациите. Освен танците, Евгени работи и като старши програмист и ръководител екип. В последните години работата му го е отвела до интересни дестинации - Франкфурт, Палма де Майорка, Токио.

 

В продължение на четири години Евгени танцува салса в школите на Алекс и Фло, Алфредо Торес и Ред Салса. В школата на Ред Салса е помощник инструктор и участва в различни фестивали във Австрия, Белгия, и големите събития в България в периода 2005-2007 година.

 

От юни 2007г. е парньор с Лили Константинова и основател на Танцов клуб „Паланте”. Като състезателна двойка Евгени и Лили развиват техниката си при Пламен Панайотов, ръководител на КСТ „Огледало”, гр. София; Абел Пена, петкратен световен шампион по салса, Адриан и Анита. 

 

През 2009та година отварят и PaLante Dance Studio, където вече над 11 години всеки ден се пише историята на Паланте под формата на много музика, танци, хореографии, и много много добро настроение :) С Лили представят България на десетки фестивали, участват на множество състезания, организират забавните екскурзии Salsa/ Salsa & Swing Friends Weekends, и като цяло създават едно голямо, сплотено и изключително позитивно салса семейство под покрива на PaLante.

 

Евгени активно и последователно развива салса общността в България, организирайки едни от най-големите български събития и работейки с най-големите имена от световната салса сцена. Стилът му на танцуване постоянно се развива, като Евгени е чест посетител при най-добрите школи в Европа, пътувайки и взимайки частни уроци от Антонио и Жасмина Берарди, SalsaDoo Панаьотис и Мирто, Latin Soul - Адолфо, Таня, Лоренита, Марко, Фабри. 

 

В последните 4 години Евгени и партньорките му имат честта да представят България на множество фестивали, превръщайки ги в най-канените български инструктори. Евгени, заедно с Лили, развива едно ново поколение салсероси в София, отличаващи се с отличен инструкторски подход и любов към танците и музиката. Опитва се да научи младите салсероси на уважение към културата и историята на музиката и танците, както в световен мащаб, така и за българското салса общество. Би определил себе си като всестранно развит салсеро - менажирайки PaLante Downtown, хореографирайки всеки сезон поне по 2 хореографии за сценичните групи на школата, развивайки се активно като инструктор, шоу изпълнител и танцьор, и балансирайки всичко това със семейството и програмирането. И макар балансът често да му убягва, се опитва винаги да даде всичко от себе си в това, което прави, и да го прави с много любов :) Aguaaa!